Yurt Dışında Kariyer

Yurt dışında kariyer yapmak artık zor değil


Küreselleşen dünyada yurt dışında kariyer yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Uluslararası firmaların yurt dışı iş ilanlarını takip ederek, yurt dışında staj yaparak, uluslararası sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalışarak veya önce yurt dışında eğitim alarak yurt dışı kariyerinizi planlayabilirsiniz.

Yurt dışında nasıl iş bulunur? Yurt dışında nasıl kariyer yapılır? Yurt dışında staj, yurt dışında eğitim vb. gibi yurt dışında kariyer planlaması ile ilgili detaylı bilgileri CVyolla.com'da bulabilirsiniz.
Yurt Dışında Kariyer

Ayrıca, Türkiye'de iş arıyorsanız, CV'nizi 64957 üye firmamız içinden seçtiklerinize göndererek, kısa sürede iş bulma şansınızı artırabilirsiniz.

Yurt Dışında Kariyer Yapmanın Faydaları

Yurt dışında kariyer yapmanın sayısız faydası vardır. Özgeçmişinizi güçlendirebilir, yabancı dilinizi geliştirebilir ve yeni kültürler tanıyarak uluslararası bir network oluşturabilirsiniz. İster yurt dışında yaşamaya devam edin, ister Türkiye'ye dönüş yapın, yurt dışında edineceğiniz deneyimler sayesinde hayata daha geniş bir vizyonla bakmayı öğrenirsiniz.

Yabancı diliniz gelişir

Yurt dışında yaşamanın size katacağı en önemli artılardan biri, yaşadığınız ülkenin dilini öğrenme şansıdır. Ana dili İngilizce olan bir ülkedeyseniz, İngilizcenizi geliştirebilirsiniz ve pratik yapma şansı bulursunuz. Bugün Türkiye'de veya yurt dışında kariyer yaparken iyi seviyede İngilizce bilmeniz çok önemlidir. Yaşadığınız ülkenin ana dili İngilizce dışında bir dilse, İngilizce'ye ek olarak Almanca, Franzısca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Çince, Japonca, Korece gibi ikinci bir dil öğrenmek, kariyer hayatınızda sizi bir adım öne çıkarır.

Uluslararası bir network oluşturursunuz

İyi bir iş bulmanın, farklı bir firmadaki iyi bir kariyer fırsatını yakalamanın ve kariyerinizde yeni kapılar açarak yükselmenin en etkili yolu iyi bir network oluşturmaktır. Yurt dışında çalışarak, eğitim alarak ya da staj yaparak farklı kültürlerden arkadaşlar edinirsiniz. İster Türkiye'ye dönün, ister yurtdışında yaşamaya devam edin, oluşturduğunuz bu global network, hayatınız boyunca size farklı kapılar açar. Özgeçmişinizde iyi birer referans olur.

Çok kültürlü iş ortamlarında çalışma deneyimi kazanırsınız

Küreselleşen dünyada, kurumsal projelerde farklı milletten insanlar takım halinde çalışmaktadır. Çok kültürlü bir ofis ortamında çalışmak, farklı uluslardan insanlarla ortak projeler içinde yer almak, çok kültürlü bir takımın parçası olmak kariyer planlamanız açısından çok önemlidir. Yurt dışında kariyer yaparak, problemleri global bir bakış açısıyla analiz edebilmeyi ve yabancı dilde rahat iletişim kurabilmeyi öğrenirsiniz.

Evrensel bir bakış açısı kazanırsınız

Dünyadaki farklı ülkeleri, teknolojileri ve kültürleri tanıdıkça evrensel vizyonunuz genişler. Problemleri daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirip farklı çözümler üretebilirsiniz. Daha hoşgörülü ve çözüm odaklı bir bakış açısıyla kariyer hayatınızda daha hızlı yükselebilirsiniz.

Yeni kariyer fırsatları yakalarsınız

Kariyer planlamanızı yaparken sadece Türkiye'deki iş fırsatlarını değil, global iş fırsatlarını değerlendirirsiniz. Global networkünüzün ve evrensel vizyonunuzun yardımıyla, yurt dışında yeni bir kariyer fırsatını daha kolay yakalayabilirsiniz.

Problem çözme beceriniz gelişir

Yurt dışında çalışmak ve yaşamak, bir nevi yeni bir hayata başlamak gibidir. Türkiye'de yıllarca emek vererek oluşturduğunuz sosyal çevrenizi bir kenara bırakıp yeni bir ülkede, yeni bir kültürde, yabancı dilde, yeni bir sosyal çevre oluşturmanız gerekir. Yeni bir düzen kurarken birçok problemle karşılaşırsınız. Bu mücadele süreci, problem çözme yeteneklerinizi geliştirir.

Mesleki bilginiz artar

Yurt dışında çalışırken evrensel geçerliliği olan teknik beceriler kazanırsınız. Yeni teknolojileri kullanma şansınız olur. Mesleki bilginiz artar. İleride Türkiye'ye dönmeye karar verirseniz, sahip olduğunuz bilgileri Türkiye'ye transfer ederek, kariyer basamaklarını çok daha hızlı tırmanabilirsiniz.

Özgeçmişiniz gelişir

Yukarıda da saydığımız sebeplerden ötürü, yurt dışında çalışmak ve yaşamak, özgeçmişinizi geliştirir. Bu sayede, daha iyi bir üniversiteden ya da daha yüksek bir not ortalamasıyla mezun olan adayları geride bırakarak arzu ettiğiniz gibi bir işte çalışabilirsiniz.

Yurt Dışında İş Nasıl Bulunur?

İyi bir plan yaparsanız, yurt dışında iş bulabilirsiniz. Herkesin yurt dışında kariyer planı farklıdır. Beklentilerinize ve özgeçmişinize uygun bir yurt dışı kariyer planı yapmanız durumunda yurt dışında iş bulabilirsiniz. Yabancı dil bilginize göre hangi ülkede kariyer yapacağınıza karar verebilirsiniz. Öncelikle nereye gidecek olursanız olun, İngilizce bilmeniz gerekir. Anadili İngilizce olan bir ülkeye gidecekseniz, iyi seviyede İngilizce bilmeniz yeterli olabilir. Ancak anadili farklı bir ülkeye gitmeyi planlıyorsanız, İngilizce'ye ek olarak o ülkenin dilini de öğrenmeniz, hem oradaki yaşama adapte olmanız hem de iş bulmanız açısından size avantaj sağlar.
Yurt dışında iş bul

Yurt dışında eğitim

Önce çalışmak ve yaşamak istediğiniz ülkede size uygun bir eğitim alırsınız. Eğitiminiz süresince iş başvuruları yapabilir, iş görüşmelerine gidebilir ve eğitiminiz tamamlandığında, o ülkede istediğiniz gibi bir iş bularak çalışmaya başlayabilirsiniz. Yurt dışında yüksek lisans, doktora, dil kursu gibi birçok eğitim imkanı bulabilirsiniz. Birçok ülke öğrenci olarak gelen kişilere belirli süreyle çalışma izni de sağlamaktadır. Bu sürede bir iş bulup firmaya kendinizi sevdirebilir, firmanın çalışma izin sürenizi uzatmasını sağlayarak, bu ülkede kalıcı bir kariyer şansı yakalayabilirsiniz.

Yurt dışında staj

Öğrenciyken yurt dışında staj yapmak kariyer hayatınızda önemli kapılar açabilir. Staj yaptığınız firmada edineceğiniz deneyim CV'nizi güçlendirir. Gittiğiniz ülkenin yaşam tarzını ve çalışma koşullarını görme şansınız olur. İleride bu ülkede veya yurt dışında çalışmak ve yaşamak isteyip istemediğinize karar vermenizi sağlar. Staj yaptığınız firmada yöneticinin gözüne girmeniz durumunda, mezun olduğunuzda bu firmada işe başlama şansınız olabilir. Edineceğiniz dostluklar, ileride o ülkede iş bulmanıza yardımcı olabilir.

Yurt dışında girişimcilik

Yaratıcı bir fikriniz ve sermayeniz varsa, yurt dışında kendi işinizi kurabilirsiniz. Birçok ülkede belirli bir sermaye ile şirket kurmanız durumunda çalışma ve oturma izni alabilirsiniz.

Global network

Çalışmak istediğiniz ülkede yaşayan tanıdıklarınız varsa, hem o ülke ve çalışma koşulları hakkında bilgi almak için hem de iş bulmak için onlara danışabilirsiniz. Öğrenciyken Erasmus, Work&Travel, Uluslararası Gençlik Kampları gibi fırsatları takip edin. Öğrenciyken yurt dışına çıkarak oradaki yaşam tarzını görebilirsiniz. Edindiğiniz arkadaşlıklar sayesinde ileride bu ülkede iş bulmanız daha kolay olabilir.

Çok uluslu firmalar

Türkiye'de çok uluslu bir firmada çalışıyorsanız, firma içi global iş ilanlarını takip edebilir, çalışmak istediğiniz ülkede bir iş ilanı yayınlandığında, yöneticilerinizden de destek alarak bu ilanlara başvurabilirsiniz. Böyle bir kariyer planınız varsa, gitmeyi planladığınız ülkeye göre yabancı dilinizi geliştirmelisiniz. Yöneticinizle de bu planınızı paylaşıp desteğini alırsanız, yurt dışında iyi bir iş bulma şansınız artar.

Au-Pair olarak yurt dışına gitmek

Yurt dışında bir ailenin yanında yaşayarak çocuklarına bakıcılık yani au-pair'lik yapabilirsiniz. Bu süreçte hem yabancı dilinizi geliştirebilir hem de bulunduğunuz ülkedeki yaşam tarzını yakından tanıma şansı bulursunuz. Au-Pair'lik yaparken mesleğinizle ilgili iş başvuruları yapabilirsiniz.

Yurt dışı iş bulma siteleri

Yurt dışında iş bulmak için yurt dışı kariyer sitelerine üye olmak önemli bir adımdır. Yurt dışı iş arama sitelerine üye olabileceğiniz gibi çalışmak istediğiniz ülkeye özel lokal kariyer sitelerine de üye olun. Birçok ülkedeki lokal ve uluslararası kariyer sitelerine "Yurt Dışı Kariyer Siteleri" sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yap

Sorularınızı veya görüşlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

İsim:

E-posta:

Yorum:


Kariyer Planlama Tavsiyeleri

Başarılı bir kariyer planlaması için nelere dikkat etmelisiniz? Kariyer planlama üzerine en geniş bilgi bankası CVyolla.com'da!

Kariyer Planlama

Kariyer planı, istediğiniz hedefe ulaşmanızı sağlayan yol haritasıdır. Kariyer planlamasının hedefi sevdiğiniz, iyi olduğunuz ve iyi kazandıran bir iştir.


Detay >>

Kariyer Planlamada Sık Yapılan Hatalar

Kariyer planı yapmanıza rağmen kariyer hedefinize ulaşmakta sıkıntı mı yaşıyorsunuz? İstediğiniz gibi bir iş bulamadınız mı? Çalıştığınız işte mutsuz musunuz?


Detay >>

Kişilik Envanter Testleri

Kişilik envanter testi, karakter analizi yapar ve yetkinliklerinizi ortaya çıkarır. Kendinizi tanımanız ve size uygun iş alanlarını belirlemeniz için size yol gösterir.


Detay >>

Yurt Dışı İş İlanları

Yurt dışındaki iş ilanlarını takip ederek yurt dışında iş bulabilirsiniz. Yurt dışındaki en önemli iş bulma sitelerini CVyolla.com'da bulabilirsiniz.


Detay >>

Kariyer Planlama Üzerine İK Blog Yazıları

Değerli uzmanların başarılı kariyer planlaması üzerine tüm yazıları >>

CVyolla.com İK Blog yazarı Banu Çakar

Siz 'Başarılı Bir Kariyer'den Ne Anlıyorsunuz?

İnsanların özgeçmişlerinde yazan, etiketli firmalar ve parlak ünvanlar elbette saygı duyulacak ve takdir edilecek hususlardır ancak bu kişinin başlı başına ilk evvela kişi olarak sonra bir çalışan olarak başarılı olduğunu göstermez.

Banu Çakar
Aras Kargo A.Ş. Eğitim Md, Profesyonel Blogger, Yazar
Devamı >>

CVyolla.com İK Blog yazarı Gülsün Müftügil

Çalışmaktan Hayatı Kaçıranlardan mısınız?

Çalışma hayatının sarp ve çetin kayalıklarından hiç birimiz güle oynaya geçmiyoruz bunun farkındayım. Ama hadi biraz sakin olmayı deneyelim.

Gülsün Müftügil
İnsan Kaynakları Yöneticisi
Devamı >>

CVyolla.com İK Blog yazarı Gökhan Yılmaz

Blog Yazarlığının Kişisel Gelişim ve Kariyer Üzerine Etkisi

Sosyal medyada nasıl ve ne şekilde yer alıyorsunuz? Kariyer ve kişisel gelişiminiz için neler yapıyorsunuz? Değişim ve gelişimleri ne derece etkin kullanabilirsek o derece fayda sağlayacağımız kesindir.

Gökhan Yılmaz
İşe Alım ve İşveren Markası Uzmanı
Devamı >>

CVyolla.com İK Blog yazarı Gizem Aydemir

Başarılı bir başlangıç için ilk 90 güne dikkat

İşe başlamanızı takip eden ilk aylar çok önemli. İşte Amerikalı uzman Susan W. Miller'dan, ilk birkaç ayınızı başarıyla tamamlayabilmeniz için öneriler...

Gizem Aydemir
İnsan Kaynakları Uzmanı, Blogger, Yazar
Devamı >>

Aradığınız İşi Hemen Bulun!

CVyolla.com'da 64957 üye firma eleman arıyor.


İŞ BUL


Sosyal medyada bizi takip edin!

En güncel iş ilanlarını, eğitimlerimizi, bizden haberleri ilk siz duyun!